Kledingvoorschriften  
Geschreven door: Max van Rijn
Maandag, 18 maart 2013 09:00.
Om het Assaut een fantastische uitstraling te geven wordt niet alleen het Kasteel omgebouwd tot een prachtige locatie voor een gala, ook van u als gast wordt verwacht dat uw uiterlijk voorkomen en gedrag aanpast aan de gewenste sfeer. Er bestaan voor een gala voorschriften over kleding en omgangsvormen. Deze voorschriften vallen onder ‘etiquette’. Om de sfeer op het Assaut te behouden is het van belang deze richtlijnen in acht te nemen. Dit heeft niks te maken met volgzaamheid. Door u aan deze tijdloze voorschriften te houden toont u zichzelf
bewust van traditie, stijl en elegantie.

‘When in Rome, do as the Romans do, ‘ zeggen de Engelsen. Het volgen van voorschriften behoed u voor ongelukkige momenten.

Een verzorgde presentatie is eigenlijk in alles wat we doen van groot belang, maar wanneer u uw opwachting maakt bij bijzondere gelegenheden is dit nog evidenter van belang. Een slordig voorkomen kan door anderen als gebrek aan respect worden gezien voor degene die u zelf als gast ontvangt of degene bij wie u te gast bent. Het is dus verstandig zich te houden aan het tenue dat wordt aangegeven in de uitnodiging. Etiquette is geen wetmatigheid, waardoor er veel variaties mogelijk zijn.

Op het dragen van correcte kleding wordt toegezien.


Heren
Militair genodigden AT1/CT3/Gt4
Civiel genodigden Black tie, miniaturen [Smoking]

Dames
Militair genodigden AT1/CT3/Gt4
Noot: militairen mogen op zaterdag tevens in groot avondtoilet verschijnen
Civiel genodigden White tie [Groot avondtoilet]


Black Tie (Heren):
Het dragen van een black tie kent een aantal vaste kenmerken. Als man zijnde betekent dit dat hij ten alle tijden een smoking hoort te dragen.
Een smoking is veelal een zwart, tweedelig kostuum waarbij het colbert een sjaalkraag heeft. Het kent smalle satijnen revers en is altijd kort van snit. De pantalon kent geen omslag of riemlussen en heeft altijd satijnen biezen op de buitenste zijnaden. Onder het colbert draagt de heer een helderwit overhemd met openstaande boorde, blinde knoopsluitingen en dubbelgeslagen manchetten. Zwarte lakschoenen met zwarte sokken zijn een must. Een zwarte vlinderstrik en een pochet maken het tenue af. Een gezellige avond kent geen tijd, dus wordt een horloge afgeraden.

White tie (Dames):
Ook bij white tie gelden strenge kledingvoorschriften. Het betreft avondkleding die niet voor zes uur in de avond word gedragen. De dame wordt verwacht in het ‘lang’. Denk hierbij een een galajurk of baljurk tot aan de enkels met eventueel een diep decolleté. Handschoenen tot over de ellebogen maken het tot één geheel. Het dragen van sieraden staat vrij. Opgestoken haardracht bij dames is gewenst. Ook hierbij geldt dat een gezellige avond geen tijd kent, dus wordt een horloge afgeraden.

 
 
 
Menu

- Homepagina Assaut.nl

- Sfeerimpressie Zalen

- Programma Assaut '13

- Kledingvoorschriften

- Aanvullende informatie

- Noodsituaties

 
Agenda

APR

26

Formeel Gala - Assaut 2013

 

APR

27

Cadetten Gala - Assaut 2013

 
 

 
Copyright © 2013 - All rights included. ASCOM2013 /
www.assaut.nl